•  
  •  
Ημερίδα για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου από την «Θερμογκάζ Α.Ε.»

Απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα τεχνικής φύσεως, σχετικά με τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου πήραν όσοι συμμετείχαν στην ημερίδα που διοργάνωσε η εταιρεία «Θερμογκάζ Α.Ε.» στις εγκαταστάσεις της στην Παλλήνη στις 16 Νοεμβρίου.
Εκ μέρους της εταιρείας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες ο κ. Σωτήρης Κατσιμίχας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η «Θερμογκάζ Α.Ε.» πρωτοπορεί σε θέματα αερίων καυσίμων, διαθέτοντας στην ελληνική αγορά επώνυμα και πιστοποιημένα προϋόντα των καλύτερων γερμανικών οίκων, πιστή στην παράδοση που θέλει να εγγυάται την ποιότητα των προϋόντων της και την ασφαλή λειτουργία τους. Τόνισε επίσης ότι η «Θερμογκάζ» βρίσκεται στο πλευρό όλων των τεχνικών που εμπλέκονται στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, συμβάλλοντας στην ενημέρωση τους για όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις σ' αυτόν τον τομέα.

Βασικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο κ. Κωσνταντίνος Πασπαλάς, Δρ. μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο κ. Πασπαλάς αναφέρθηκε στον κανονισμό εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 1 bar και ανέλυσε διεξοδικά θέματα που αφορούν τα υλικά και τις συσκευές που προβλέπει ο κανονισμός γι' αυτές τις εγκαταστάσεις.
Αξίζει να σημειωθει ότι οι συμμετέχοντες υπέβαλαν πλειάδα ερωτήσεων σχετικά με την εφαρμογή στην πράξη των όσων προβλέπει ο κανονισμός. Στις ερωτήσεις απάντησαν τόσο ο κ. Πασπαλάς, όσο και τα στελέχη της ΕΠΑ Αττικής κ.κ. Στέφανος Δελατάλας και Δημήτρης Καλοειδής που συμμετείχαν στην ημερίδα. Έτσι ανεπτύχθη ένας γόνιμος διάλογος με τη μορφή των ερωτοαπαντήσεων που έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες - μηχανολόγους, υδραυλικούς και συντηρητές καυστήρων- να λύσουν πολλές απορίες για τις εγκαταστάσεις αερίου.
Στους συμμετέχοντες, η «Θερμογκάζ» μοίρασε ένα φάκελο που εκτός από τα προσπέκτους των προϋόντων της, περιείχε και μία έκδοση με τον κανονισμό εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου καθώς και αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης του επιτοίχιου λέβητα αερίου «Vaillant Turbotop Plus».